
Les botigues i els grans magatzems es converteixen en un camp de batalla: calces, pantalons, camises,...tot escampat per terra.
Un escenari esfereïdor, DANTESC, podríem dir, i aquesta és la paraula d’avui; dedicada especialment als que treballen (o als que aneu de compres quan ja tanquen).
Podeu dir: “Si Dante hagués vist això, el seu infern encara faria més por. Perquè aquest panorama és ben dantesc.”
Dante Alighieri va néixer el 1265 a Florència i és una de les personalitats més importants de la literatura universal, gràcies a la famosíssima “Divina Comèdia”.
Es tracta d’un poema de centenars de pàgines, dividit en 3 parts anomenades “infern”, “purgatori” i “paradís”. Cadascuna té 33 cants, i els versos són tercets d’11 síl·labes. El número “3” hi és tan present perquè Dante va voler homenatjar la Santíssima Trinitat.
Al llarg de les pàgines, visita l’infern i el purgatori guiat per l’autor llatí Virgili. També va al Paradís, però acompanyat de Beatrice, el seu amor platònic.
Precisament les crues descripcions del purgatori i l’infern, han fet que al llarg dels segles, quan algú vol descriure una escena dura i, fins i tot macabra, parli “d’espectacle dantesc”.
Per cert, si teniu curiositat per descobrir personalment com era l’infern de Dante, trobareu excel·lents traduccions de la Divina Comèdia al català fetes per Josep Maria de Sagarra i Joan Francesc Mira. El que no sé, és si aquests llibres també estaran rebaixats.
3 comentaris:
Gran llibre, la Divina Comedia. Ara, que utilitzar-lo per lligar..... xD
Felicitats per el programa ;)
Doncs jo ho he trobat bastant curios i divertit!
Lluís, Sabadell
i enginyós!! com tots els textos d'aquesta pàgina ;)
Publica un comentari a l'entrada